Alege corect trimmerul pentru gazon!

Ești unul dintre cei care iubesc să aibă o curte perfect îngrijită?

Atunci acest articol este pentru tine! Continuă să citești ca să afli detalii despre un instrument necesar unui adevărat gospodar – trimmerul pentru gazon!

Ai nevoie de un trimmer pentru:

  1. Tunderea gazonului cu denivelări;
  2. Cositul ierbii la margini, în colțuri sau lângă gard;
  3. Tăierea ierbii de sub arbuști sau în jurul plantelor decorative;
  4. Tăierea vegetației crescută sălbatic cu tulpini mai groase.

Trimmerul pentru gazon este un instrument multifuncțional, foarte simplu în utilizare, și ușor de manevrat datorită dimensiunilor sale mici. Este la fel de precis ca o mașină de tuns iarba, doar că este destinat mai mult spațiilor de dimensiune mică sau medie, de aproximativ 200 mp.

Odată ce ai decis că ai nevoie de un astfel de instrument, trebuie să ții cont de 2 caracteristici: puterea și diametrul de tăiere.

Începe cu analizarea scopului pentru care îl cumperi: ai de gând să tunzi gazon sau să cosești plante mai groase și rezistente?

Pentru tăierea ierbii firave din curte, este suficient un trimmer mai mic, cu o putere de 250 W. Pentru grădină sau munci agricole, recomandăm să alegi unul de cel puțin 500W.

Anume puterea este ceea ce face diferența între aceste instrumente, de aceea recomandăm să fii atent la această caracteristică.

Diametrul reprezintă suprafața acoperită la tăiere. Cu cât diametru de tăiere este mai mare, cu atât vei cosi întreaga suprafață cu mișcări mai puține și timp mai scurt. Această caracteristică este importantă în special pentru cei care au de tuns o suprafață de grădină mare sau pentru profesioniști.

La fel, trebuie să știi că există 3 tipuri de funcționare a trimmerilor:

  1. Electrică – cu alimentare la rețeaua de energie electrică;
  2. Cu acumulator;
  3. Pe benzină.

Alege tipul de funcționare a trimmerului în dependență de locul unde vei folosi instrumentul, accesul la rețeaua electrică și mărimea spațiului necesar de tuns.

Mai mult, trebuie să știi că la Volta avem o ofertă activă la trimmere pe care n-ai putea să o refuzi ?

Vezi detalii despre Trimmerul Bosch aici, iar despre Trimmerul Einhell informează-te aici!